Дефиле на младото вино в Пловдив

В периода 22.11 – 24.11.2013 се проведе петото издание на Дефиле на младото вино, се провежда всяка година в град Пловдив. 21 къщи и 3 ресторанта в старият град приеха 26 български на вина. Аз лично за първи път посетих фестивала, по препоръка на мои приятели и не останах разочарован. Даже смятам посещението му да стане една традиция:)

{gallery}/blog/fotopisi/defile-na-mladoto-vino/gallery1{/gallery}

Производителите участващи във фестивала Дефиле на младото вино започват да посрещат желаещите да дегустират още от 10 часа сутринта и приключват към 17 часа вечерта. За да дегустирате дадено вино трябва да си закупите жетони, които се продават във всяка къща или ресторант участващ в дефилето.

{gallery}/blog/fotopisi/defile-na-mladoto-vino/gallery2{/gallery}

 

Жетоните струват 1 лев за 4 жетона, което е равно на 4 дегустации. Като имате предвид, че в повечето случаи ви сипват по половин чаша, а в някои случаи дори не ви искат жетони.

Дефиле на младото вино

{gallery}/blog/fotopisi/defile-na-mladoto-vino/gallery3{/gallery}

Можете да си представите какво настроение цареше из Стария град. Всички хора бяха толкова весели и усмихнати, носещи по няколко бутилки вино. Направих и едно видео за да усетите атмосферата:

 

Другата интересна част от фестивала Дефиле на младото вино са анкетите, в които можете да оценявате всеки производител. Анкетите се вземат от продаващите жетони и в тях от 1 до 10 се оценяват белите и червените вина, а също така и розето на всеки производител. Така всеки посетител има възможност да се въплъти във сомелиер и да оценява вината, които опитва. Като всички анкети се събират и участват във томбола за няколко награди.

Споделете в социалните медии

Did you discover your next destination?

Follow me on social media for more inspiring places for your next trip.

Открихте ли следващата си дестинация?

Последвайте ме в социалните медии за още вдъхновяващи места за следващото ви пътуване.

error: Alert: Content is protected !!