Открий най-добрите забележителности на Нюрнберг само за един ден

Миналата година успях да организирам мини обиколка на Германия като част от друго пътуване. И тъй като не бях посещавал тази страна, реших да започна директно с няколко града наведнъж. Първият от които беше Нюрнберг – град, закътан в югоизточна Германия. След Нюрнберг планът ми включваше градовете Франкфурт, Лайпциг и Дрезден.

Нюрнберг е малък град (за размерите на Германия), разположен на река Пагниц. Населението му е малко над 500 000 души. Има богата и сложна история. От средновековни укрепления до модерно изкуство, забележителностите на Нюрнберг имат какво да изследват всеки. Само с един ден в Нюрнберг можете да изпитате някои от най-добрите атракции, които този красив град може да предложи. В тази публикация в блога ще ви покажем как да се възползвате максимално от времето си в Нюрнберг и да откриете най-добрите забележителности на града за един ден.
Хубавото е, че повечето важни забележителности в Нюрнберг се намират на главната пешеходна улица Plobenhofstrasse. Това улеснява да ги посетите всички, ако имате само един ден за разглеждане на забележителностите в града. Ако започнете от болницата Свети Дух и отидете до замъка Нюрнберг, всички забележителности, споменати в маршрута по-долу, се намират на същата улица.

Направете снимка на Heilig-Geist-Spital (Holy Spirit Hospital)

Една от най-емблематичните забележителности в Нюрнберг, Heilig-Geist-Spital (болницата на Светия Дух) е абсолютно задължително посещение, ако прекарвате само 1 ден в града. Тази историческа сграда датира от 14-ти век и е била болница, църква и дом в продължение на много векове. Тя все още се използва днес като дом за възрастни хора и музей, предлагайки на посетителите поглед върху историята и културата на това забележително място. Има много красиви елементи за разглеждане и снимане, от оригиналните стени и олтари до позлатените витражи. Не забравяйте да направите няколко снимки с река Пегниц на заден план! Ако търсите какво да правите и какво да посетите по време на 1-дневния си престой в Нюрнберг, Heilig-Geist-Spital е идеалното място да започнете обиколката си!

Преминете покрай великолепната Lorenzkirche

Нюрнберг е дом на много красиви църкви и една от най-забележителните е Lorenzkirche. Тази църква датира от 1270 г. и се отличава с емблематичната камбанария, което я прави най-впечатляващата забележителност в града. Вътрешността на тази църква е абсолютно зашеметяваща и пълна с артефакти, които разказват историите от местният бит и култура. Има няколко витражи, както и няколко картини, изобразяващи библейски истории. Освен това се намира на главната пешеходна улица, така че няма как да я пропуснете.

Площадът Hauptmarkt с Frauenkirche и Schöner Brunnen

Ако търсите най-доброто място да се докоснете до културата и историята на Нюрнберг, площад Hauptmarkt е място, което трябва да посетите. Този площад е дом на две от най-емблематичните сгради в града: Frauenkirche (Църквата на Дева Мария) и Schöner Brunnen (Красив фонтан) и често е коронован като най-красивия коледен пазар в Германия. Това, което прави това място толкова специално, е дългата му история като място за срещи на търговци, куртизанки и местни граждани.
Фрауенкирхе е една от най-важните църкви в града. Построена през 1352 г., тази зашеметяваща готическа сграда има красива фасада и интериор, изпълнен с впечатляващи произведения на изкуството. Вътре ще намерите дърворезби, витражи и стенописи.
Schöner Brunnen също заслужава да се види. Този великолепен фонтан е построен през 1385 г. и оттогава е важен културен символ в Нюрнберг. Той разполага със зашеметяващ фигуративен релеф, който включва император Карл IV и други фигури от миналото на Нюрнберг. Фонтанът е чудесно място да направите няколко снимки, тъй като е обичана туристическа атракция.
Като цяло площад Hauptmarkt предлага много какво да правите и какво да посетите в Нюрнберг. Независимо дали се интересувате от богатата история на града или просто искате да се насладите на красотата на тези два впечатляващи паметника, разположени на площад Хауптмаркт, няма да ви разочарова.

Най-евтини билети от София до Нюрнберг

Заминаване вВръщане вПрекачванияАвиолинияНамерете билети
17 април 202424 април 2024ДиректенRyanairБилети 97

Намерете нещо за ядене - Rostbratwurst и rot бира

Нито едно пътуване до Нюрнберг не би било пълно без спирка за вкусна храна. За традиционно изживяване опитайте Rostbratwurst, който е направен от висококачествено свинско и говеждо месо. Сервира се с кисело зеле, картофена салата и хрян, а вкусът му е още по-добър, когато се измие с халба rot бира. Rot beer е традиционна немска бира с червеникаво-кафяв оттенък. Има сладък и малцов вкус с нотки на карамел и ядки. Можете да намерите Rostbratwurst и рот бира в много ресторанти из града, но най-добре е да отидете в някой от традиционните ресторанти, за да получите истинското местно изживяване. Има много на главната пешеходна улица, както и в центъра на Нюрнберг.

Хотели в Нюрнберг

Гигантската Sebalduskirche (църквата St. Sebaldus)

Нюрнберг е непълен без посещение на църквата Св. Себалдус. Построена през 13 век, тази впечатляваща готическа структура се извисява над града с величествения си шпил. Вътре можете да се насладите на вдъхновяващата красота на стенописите и витражите, които красят стените му.

Църквата St. Sebaldus е важна част от историята на Нюрнберг, тъй като е била силно повредена по време на бомбардировките от Втората световна война, преди да бъде възстановена. Днес тя е доказателство за устойчивостта и издръжливостта на града. А красотата на интериора и екстериора му го правят задължително посещение за всеки пътник. Входът обикновено е безплатен, но можете да направите малко дарение, когато влезете вътре, което отива за поддръжката на този културен шедьовър.

Ако имате късмет, може да изживеете представление в църквата. Всяка година тя е домакин на редица от концерти, от класическа музика до хорови произведения, което я прави чудесно място за попиване на култура.

Без значение какво ви води в Нюрнберг, не забравяйте да отделите малко време, за да се насладите на величието на църквата Св. Себалдус. Нейната красота и значимост го правят една от най-очарователните забележителности в града.

Замъкът Кайзербург

Замъкът Кайзербург е една от най-впечатляващите структури в Нюрнберг и трябва да се види от всеки посетител. Датиращ от 11 век, той е бил дом на много германски императори през вековете и сега е популярна туристическа дестинация. Най-впечатляващото в Нюрнбергския замък е, че структурата е построена буквално в скала. Ще видите това, обикаляйки стените му.
Издигнат високо на върха на хълм с изглед към града, замъкът предлага спираща дъха гледка към историческия център.
Вътре в стените на замъка ще откриете множество кули и сгради, както и императорския параклис с великолепната си готическа архитектура. Посетителите могат да изследват територията сами или да се присъединят към обиколка с екскурзовод, за да научат повече за историята на замъка. Замъкът разполага и с музей, който предлага уникален поглед към живота през средновековието. Паркът и градините около замъка са супер впечатляващи. Те са толкова добре поддържани, че сами изглеждат като произведение на изкуството.
Без значение колко време имате в Нюрнберг, уверете се, че няма да пропуснете тази невероятна забележителност.

Много ми хареса Нюрнберг. Той ми напомни за града, в който живея в момента – Пловдив. Не твърде малък, но и не твърде голям – перфектната комбинация от култура, история, нощен живот и добра храна. Определено можех да се видя живея в този град.

One day in Nuremberg
Споделете в социалните медии

Did you discover your next destination?

Follow me on social media for more inspiring places for your next trip.

Открихте ли следващата си дестинация?

Последвайте ме в социалните медии за още вдъхновяващи места за следващото ви пътуване.

error: Alert: Content is protected !!