24 часа в Дрезден – какво да видим?

Прекарайте 24 часа в Дрезден, Германия, и ще разберете защо е известен като „Кутията за бижута“. Този зашеметяващ град е изпълнен с история, култура и красота, което го прави задължителна дестинация. От исторически църкви до музеи от световна класа, в Дрезден има по нещо за всеки. С толкова много неща за вършене, на какво да дадете приоритет през вашите 24 часа в Дрезден? Прочетете, за да откриете някои от най-добрите неща за правене в „Кутията за бижута“ в Германия!

Шопинг в Дрезден

Ако търсите уникален сувенир или идеалния подарък, Дрезден е мястото, където да отидете. Този град е пълен с очарователни бутици и магазини, в които има по нещо за всеки. От дрехи и бижута до книги и антики, Дрезден има какво да предложи на посетителите по време на тяхното еднодневно или кратко пътуване. Разбира се, ако искате да намерите по-традиционни сувенири, има много малки пазарчета в Дрезден, които също да разгледате. Някои места, които трябва да посетите за пазаруване в Дрезден, включват Neustadter Markt, Bruehlsche Terrasse, Altmarktgalerie и Galerie im Glashaus. Всяка от тези дестинации за пазаруване предлага широка гама от артикули от класически сувенири до последен писък на модата. Neustadter Markt е колоритен пазар, пълен с местни продукти, улични търговци на храна и ръчно изработени стоки. Разположен близо до река Елба, Bruehlsche Terrasse предлага зашеметяваща гледка, заедно с кафенета и специализирани магазини. В Altmarktgalerie купувачите ще намерят популярни магазини за търговия на дребно като Zara и H&M, докато Galerie im Glashaus предоставя изживяване на закрит мол с асортимент от модерни магазини. Без значение какъв тип пазаруване търсите, Дрезден ще има точно това, от което се нуждаете.

Удивителната Frauenkirche

Една от най-емблематичните забележителности в Дрезден, Frauenkirche (Църквата на Дева Мария) трябва да се види, ако имате само един ден или кратко пътуване до града. Тази вдъхваща страхопочитание забележителност в Дрезден е построена между 1726 и 1743 г. и е отличен пример за барокова архитектура. Неговият отличителен купол се откроява на фона на силуета и се превърна в една от най-разпознаваемите забележителности на Дрезден. Църквата е сериозно повредена по време на Втората световна война, но е старателно възстановена и днес е впечатляващ символ на устойчивост и надежда. Вътре посетителите могат да се любуват на красиви фрески и мазилки и да се насладят на величието на тази величествена сграда. Ако имате достатъчно късмет да сте там, когато има Дни на отворените врати, както бях аз, това ще бъде невероятно изживяване. Да влезеш в това произведение на изкуството е привилегия. Куполът и златните орнаменти на гигантския олтар спират дъха.
За тези, които искат да разгледат някои от забележителностите на Дрезден само за един ден, посещението на Frauenkirche е от съществено значение.

Академията за изящни изкуства

Що се отнася до художественото образование, Дрезден има какво да предложи с Академията за изящни изкуства. Основана през 1764 г., Академията е една от най-старите и престижни институции в Германия. Разположена в сърцето на града, Академията е дом на различни програми и факултети, включително архитектура, живопис, графичен дизайн, история на изкуството и консервация и реставрация.
Академията е отворена за посетители и предлага обиколки с екскурзовод на своите впечатляващи помещения. Посетителите могат да разгледат старата сграда с нейните величествени дворове, да разгледат студентските изложби и да разгледат библиотеката. Акцент от обиколката е посещението на известната „Löfflerhall“, която съдържа впечатляваща колекция от гипсови отливки на класически скулптури от древен Рим и Гърция.
Академията също така е домакин на редица събития през цялата година като лекции, семинари и дни на отворените врати, които са безплатни за посещение. За тези, които искат да изпитат оживената художествена сцена на Дрезден, посещението на Академията е силно препоръчително.

Терасата на Брюл (Bruhl’s Terrace)

Едно от най-обичаните места в Дрезден е терасата на Брюл, тераса с изглед към река Елба. Той е кръстен на своя създател, човек на име Фридрих Август фон Брюл, който го е построил през 1739 г. Посетителите могат да се насладят на гледката от терасата и да се насладят на красотата на града. На терасата има много различни статуи, фонтани и паметници, включително видна статуя на крал Август Силния. Bruhl’s Terrace също е дом на известното кафене Summer Garden, където можете да се насладите на някои от най-добрите ястия на Дрезден, докато се наслаждавате на гледките. Това кафене е отворено до късно вечерта, така че не забравяйте да се отбиете, ако се озовете в Дрезден след тъмно.

Хотели в Дрезден

Стария градски площад

Старият градски площад на Дрезден, разположен в центъра на историческия град, трябва да се види. Районът е добре запазен и дава възможност за поглед към миналото.
Старият градски площад е заобиколен от някои от най-емблематичните забележителности в Дрезден, включително църквата на Дева Мария (Frauenkirche), двореца Цвингер и операта на Земпера. В центъра на площада стои фонтан от 16-ти век, известен като „Златният ездач“. Това е едно от най-фотографираните места в града и е лесно да разберете защо.
Старият градски площад също е дом на много ресторанти, кафенета и магазини. Това е чудесно място да хапнете или да си вземете сувенир. Не пропускайте да разгледате всички тесни улички извън площада за уникални бутици и скрити съкровища.
През нощта старият градски площад оживява с музика на живо и улични изпълнители, забавляващи тълпи от хора. През декември районът става особено празничен с мигащи коледни светлини и традиционни немски коледни базари.
Независимо дали търсите романтично място, където да разгледате забележителностите, или просто искате да се насладите на част от богатата история на Дрезден, старият градски площад е идеалното място да започнете вашето 24-часово приключение в Дрезден.

24 hours in Dresden
Споделете в социалните медии

Did you discover your next destination?

Follow me on social media for more inspiring places for your next trip.

error: Alert: Content is protected !!