Грешни тарифи – лесни начини за намиране на евтини самолетни билети

error flight fares
Photo by Jerry Zhang on Unsplash

Table of Contents

Грешни тарифи за самолетни билети - какво е това?

Ако никога не сте чували за грешни тарифи или грешки при ценообразуването на билет, няма проблем. Известно време и аз не знаех за тяхното съществуване. Но те съществуват и най-често са причинени от проблеми в системата на авиокомпанията или човешка грешка. По-просто казано, грешните тарифи са най-евтините полети, които можете да намерите – те са значително по-ниски от обичайната цена за същия маршрут. Тези големи отклонения са известни още като грешка при ценообразуването на самолетен билет.

Какви са причините за грешните тарифи на самолетни билети?

Има много причини да съществуват най-евтините самолетни билети и по-долу ще ви дам няколко примера:

 1. Човешка грешка – всеки прави грешки, защото сме хора. Пропуснете една цифра на клавиатурата и полет, който струва 1200$, може да струва 120$. Така се ражда тарифа за грешка. Толкова просто е.
 2. Технически проблеми – за да избегнат човешките грешки, които споменах, днес авиокомпаниите използват сложни алгоритми за определяне на цената на полета. Но отново тези алгоритми са написани от хора и грешките в кода са нещо неизбежно. Грешките при свързване и база данни също са много чести в съвременния софтуер. Освен това повечето от системите на авиокомпаниите са свързани с древни технологии. Всички тези фактори „помагат“ за създаването на тези погрешни полетни билети, което ви позволява да резервирате най-евтините самолетни билети онлайн.
 3. Преобразуване на валути – големите вариации в различните валути в световен мащаб създават големи проблеми при изчисляването на тарифите за полет. Има много примери за полети, които струват хиляди долари, се продават за 50$, поради грешка в курса на валута. Понякога промените са толкова динамични, че авиокомпаниите не могат да се справят с тях и това ви позволява да намерите най-евтините самолетни билети там.
 4. Грешка в базовата тарифа и пропуснати такси или удръжки – обикновено цената на билета се изчислява от основната цена на билета, летищтните такси и таксите за гориво. Ако има грешка в един от тези компоненти или още по-добре един от тях не е начислен, това значително намалява цената на билета.

Истината е, че грешки се случват във всеки бизнес и туристическата индустрия не е по-различна. Важното тук е да намерите тези грешни полети и да резервирате възможно най-евтините полети.

Как да намерите най-нискте цени за самолетни билети - грешни тарифи?

Честно казано, ако искате да го направите сами, това отнема много време. Грешните тарифи за самолетни билети се появяват на случаен принцип и е много трудно да се предвидят. За да намерите тези най-евтини самолетни билети, трябва да прекарате много време в мета търсачките за полети. Това означава ежедневна или дори почасова проверка в мрежата. И дори тогава никога не можете да сте сигурни, че ще намерите такава тарифа. Разбира се, възможно е – много хора са започнали да пътуват само по този начин. Но според мен това отнема много време, а както се казва, „времето е пари“.

Така че моят съвет е да започнете да разглеждате уебсайтове и приложения, които търсят вместо вас и ви уведомяват, когато намерят евтин самолетен билет до вашата мечтана дестинация. Повечето от тези услуги са безплатни и всичко, което трябва да направите, е да въведете предпочитанията си за летище и дестинация на заминаване, след което те ще започнат да ви изпращат известия за най-евтините билети, които могат да намерят.

По-долу ще изброя някои от моите любими уебсайтове и приложения за грешни тарифи, които използвам:

1. Fly4free.com – email известия | Android app | iOS app (БЕЗПЛАТНО)

Този уебсайт и приложение са малко объркващи за навигация и използване в началото, но тази услуга е абсолютно безплатна и ви изпращат редовни известия на вашия имейл или телефон за най-евтините полети, които са намерили. Можете да се абонирате за много различни дестинации или теми, които ви интересуват. Те използват хештагове като система за абонамент за евтини оферти за самолетни билети. Това означава, че можете да комбинирате неща като – #dealalert #errorfare #europe #usa в един абонамент. Това е малко странно, но и много адаптивно, след като се ориентирате как работи. Също така страхотното при Fly4free.com е, че не се нуждаете от регистрация и всички абонаменти за погрешни полетни билети могат да бъдат изключени много лесно.

  • Първо трябва да отидете до уебсайта Fly4free.com
  • След това трябва да кликнете върху иконата „Deal Alerts“. Или ако сте навигирали някъде из тяхното меню, тази икона може да се промени на „Singapore alerts“ и като щракнете върху нея, можете да се абонирате директно за грешни тарифи за полети до Сингапур.

mistake flight fare

  • Ще ви бъде представен изскачащ прозорец, където можете да изберете как бихте искали да получавате известия за евтини оферти за билети

cheapest flight tickets

  • Ако изберете „Email alerts“, например, те ще ви помолят да въведете имейла си и ще получите съобщение във входящата си кутия, за да потвърдите абонамента за тяхната услуга.

cheapest flights

  • От там можете да се абонирате и да управлявате абонаментите си. Кликнете върху „управление на всичките си абонаменти“, за да проверите за какъв тип евтини оферти за полети сте се абонирали. Ще се отвори следния прозорец:

cheap flight deals

  • За да видите дестинациите и темите, за които сте абонирани, трябва да кликнете върху следния квадрат

cheapest flight tickets

  • След това ще можете да видите текущите си абонаменти грешни тарифи и да добавите нови. Има и много удобно описание на услугата и възможностите на Fly4free.com. Чрез въвеждане в полето ще се появи автоматично довършване с много предложения за дестинации и теми за евтини самолетни билети. След като приключите с избора си, просто кликнете върху запазване или ако искате да се отпишете, има отделен бутон и за това.

cheap tickets

  • Кликайки върху бутона „Входяща кутия“, можете да проверите най-новите оферти за най-евтини полети за избраните от вас дестинации

error flight fares

  • Използването на мобилното приложение е много подобно
mistake fares
cheap plane tickets

ПЛЮСОВЕ

МИНУСИ

Моят опит с този метод за получаване на известия ниски цени на самолетни билети е много добър. Известията не са спам – получавате само едно на ден или на седмица в зависимост от това за колко теми сте се абонирали. Единственият недостатък е сложният абонамент, но всеки може да се справи с него.

2. Secretflying.com – известия през приложението | Android app | iOS app  (БЕЗПЛАТНО)

Secretflying е друг уебсайт, базиран на абонамент, където можете да въведете предпочитаната от вас точка на заминаване и списъка си с желания с дестинации и да получавате известия за най-евтините налични полети. Единственото предупреждение тук е да получавате известия в реално време, от които се нуждаете, за да получите тяхното приложение на телефона си. Евтините оферти за полети на техния уебсайт отиват във вашия профил и можете да ги проверите там, но няма да бъдете уведомени на имейла си.

 • Отидете на уебсайта

cheapest tickets

 • И регистрирайте профил. Когато акаунтът ви бъде активиран, ще ви бъдат зададени няколко въпроса, за да получите представа какво търсите и да започнете с вашия абонамент.

find cheapest flights

 • Въпросникът ще ви позволи да изберете точките на заминаване, които ви интересуват, но за съжаление не конкретна дестинация. Така ще получите всички тарифи за полети за грешка от избраните точки на заминаване.

 • След като приключите с въпросите, можете да изтеглите приложението и да влезете с вашия акаунт, за да получавате известия за най-евтините самолетни билети от избраните от вас места.

mistake fare

ПЛЮСОВЕ

МИНУСИ

Моят опит с този сайт е много добър. Много е лесно да настроите местата на заминаване, а въпросникът, според мен, помага на хората, които не знаят какво всъщност искат. Единственият проблем за мен е, че не можете да получавате известия по имейл за евтини самолетни билети.

3. Scottscheapflights.com – email известия (БЕЗПЛАТНО и ПЛАТЕНО | Заминавания само от САЩ)

Това е уебсайт, създаден от електронно лице, което намери първата си грешка в тарифата и се пристрасти към пътуването, като купува само евтини самолетни билети. Можете да създадете безплатен акаунт, но той ви дава право на само 1 известие за международна сделка на седмица. Разбира се, винаги можете да проверите уебсайта, но както споменах, това не е идеята тук – трябва да спестим време. Можете да надстроите до Premium акаунт на Scottscheapflights.com, който струва 49 $ на година. Тогава ще имате право на неограничени евтини полети и известия

error fare

ПЛЮСОВЕ

МИНУСИ

Моят опит: това е много професионален уебсайт, но аз лично не мога да го използвам, тъй като се намирам в Европа. Може би за хора, намиращи се в САЩ, тази опция ще помогне да намерят възможно най-евтините самолетни билети.

4. Airfarewatchdog.com – email известия (БЕЗПЛАТНО| Отпътуване само от САЩ)

Друг много добър уебсайт с напълно безплатен абонамент, за да ви помогне да намерите най-евтините полети. Просто трябва да регистрирате акаунт и след това в профила си, за да въведете вашето домашно летище и да настроите известия за сделки за любимите си дестинации.

mistake flight fare

ПЛЮСОВЕ

МИНУСИ

Моят опит: Много е лесен за използване и много ясно какво трябва да направите, за да получавате известия за евтини полети, но аз лично не мога да го използвам, тъй като се намирам в Европа. Може би за хора, намиращи се в САЩ, тази опция ще бъде по-полезна.

5. Flynous.com – email известия (БЕЗПЛАТНО| Основно оферти за Европа)

Тук грешните тарифи за билети са предназначени предимно за европейската аудитория. Можете да се абонирате за бюлетин, като маркирате предпочитаното от вас място на заминаване (само европейски летища и държави). След това ще започнете да получавате обобщение на най-евтините полети, които са намерили през седмицата.

cheapest tickets

ПЛЮСОВЕ

МИНУСИ

Моят опит: Това е много полезно за мен, тъй като се намирам в Европа. Оформлението е много просто и информативно, но няма регистрация на профил и опции за незабавно уведомяване за сделка.

6. Errorfarealerts.com – известия през апликация | Android app | iOS app  (БЕЗПЛАТНО)

Друг уебсайт, предлагащ известия за грешни тарифи за полети, но само през тяхното приложение. Отново трябва да се абонирате за техния уебсайт и след това да изтеглите приложението, да влезете и да започнете да получавате известия за грешка в цената на полета.

cheap plane tickets

ПЛЮСОВЕ

МИНУСИ

Моят опит: Имат наистина добри оферти за билети за бизнес класа, но ограничените опции за избрано летище на заминаване и дестинация не помагат много, тъй като ще трябва да преглеждате отново много евтини оферти за полети.

7. Skiplagged – апликация за търсене | Android app | iOS app (БЕЗПЛАТНО)

Това е много полезно приложение, което ви дава възможност да проверите тарифите за полети за цял месец, да ги прегледате и да намерите тарифи с грешка. Можете също да настроите известия, ако регистрирате акаунт. Интерфейсът е много интуитивен и лесно можете да намерите най-евтините самолетни билети за вашата мечтана дестинация.

cheap flight deals

8. БОНУС – как да търсим самолетни билети с цени за цял месец

Един от най-добрите начини да намерите тарифа за грешка сами е да направите широко търсене в машините за резервации на полети. По този начин можете да прегледате цените за няколко месеца и да видите пропуски, бъгове, грешки в тарифите и да резервирате най-евтините самолетни билети.

Например, можете да направите това в Skyscanner. Там можете да изберете да видите тарифите за полети за целия месец или да изберете „най-евтиния месец“ и системата ще покаже месеца с най-евтините оферти за полети, намерени досега.

cheap international flights

Има друг уебсайт – Cheapflightsfinder.com, където можете да въведете точка на заминаване, дестинация и да изберете да видите най-евтините самолетни билети от всеки месец или „по всяко време“ – което означава възможно най-доброто време за пътуване въз основа на най-добрите оферти, намерени досега.

cheapest flights

Намерил съм грешна тарифа за самолетен билет, какво да правя сега?

Бих ви посъветвал да изчакате поне 2 седмици (ако периодът на пътуване позволява), за да видите дали авиокомпанията ще предприеме някакви действия относно вашата резервация. Какви действия можете да попитате? Е, не е много често, но понякога авиокомпанията може да анулира резервацията и да ви предложи възстановяване на сумата или друга сделка, която разбира се няма да бъде толкова добра, колкото грешна тарифа.

Анулират ли се самолетни билети резервирани на грешна тарифа?

Не се среща много често поради няколко причини. През повечето време авиокомпанията не вижда вашата резервация в морето от резервации, които получават всеки ден. Или понякога просто не им пука дали полетът има добри приходи. Ценообразуването на билетите е много сложен процес и понякога суматохата от анулиране на грешна тарифа просто не си струва за авиокомпанията. Също така страхът от оплаквания и лошата реклама също могат да накарат авиокомпанията да покрие загубата на полетна тарифа за грешка.

Възможно ли е авиокомпанията да си по иска доплащане?

След като изминат 2-3 дни, вие сте почти в безопасност. Вие сте защитени от закона в повечето страни и авиокомпанията трябва да спазва тарифата за вашият самолетен билет, независимо от загубата за тях.

Проверете за грешни тарифи и ниски цени на самолетни билети
Реклама от нашите спонсори
Резервирайте трансфер и пътувайте до вашата дестинация със стил

Did you discover your next destination?

Follow me on social media for more inspiring places for your next trip.

Открихте ли следващата си дестинация?

Последвайте ме в социалните медии за още вдъхновяващи места за следващото ви пътуване.

error: Alert: Content is protected !!