Най-доброто от живописна Източна Италия с кола

Добре дошли в Източна Италия, скрит скъпоценен камък, който чака да бъде открит на живописно пътешествие. Този регион може да се похвали със зашеметяващи пейзажи, очарователни градове и богато културно наследство, което само чака да бъде проучено. Присъединете се към нас, докато тръгваме на пътешествие из тази по-малко известна част на Италия, от живописните плажове на Пулия до величествените планини на Доломитите. Пригответе се да се потопите в красотата на адриатическото крайбрежие, да се отдадете на вкусна местна кухня и да се потопите в историята и традициите на Източна Италия. Това пътешествие е идеално за тези, които търсят странно приключение, далеч от тълпите на по-популярните туристически дестинации. Така че закопчайте коланите и нека тръгнем на път, докато откриваме най-доброто от Източна Италия заедно!

Планиране на вашето пътуване из Източна Италия

Едно от най-важните неща, които трябва да вземете предвид, когато планирате това пътуване, е времето. Направихме го в средата на лятото през юли и в южните части на Италия температурите достигнаха 46 градуса по Целзий (114,8 F), което е много горещо. Ако не харесвате екстремните горещини, бих предложил да направите това пътешествие в Източна Италия през май или септември за много по-добри температури по време на цялото пътуване.

Друг съвет е да резервирате много по-рано. Вероятно ще имате нужда от кола под наем и настаняване по пътя и е най-добре да резервирате много преди самото пътуване, тъй като тези дестинации и Италия като цяло са много популярни, особено през лятото. Хотелите, апартаментите и колите под наем стават много по-скъпи към датите за пътуване. Ако резервирате предварително, има промяна, за да получите „ранно записване“, т.е. сделка за ранни резервации, тъй като това е много често срещана практика в Италия.

Пътуването през очарователния регион на Източна Италия обещава да бъде приключение, което се случва веднъж в живота. Докато планирате пътуването си, бъдете готови да изследвате завладяващите пейзажи и да се потопите в жизнената култура, която определя тази по-малко известна част от страната.

Започнете пътуването си в хипнотизиращата Югоизточна Италия, където ще откриете спиращите дъха плажове на Пулия и очарователния град Полиняно а Маре. Докато шофирате по крайбрежието, се насладете на зашеметяващите гледки и се отдайте на вкусни ястия с морски дарове, с които този регион е известен.

След това се насочете към Североизточна Италия, където крайбрежният район на Таранто ви очаква с живописната си красота и релаксиращи плажове. Тук можете да се насладите на слънце и да се отпуснете, заобиколени от кристално чистите води на Адриатическо море.

Нито едно пътешествие в Източна Италия не би било пълно без посещение на културното и историческо съкровище Матера. Известен със своите древни пещерни жилища, Матера предлага поглед към богатото минало на региона и шанс да изследвате очарователната му архитектура и традиции.

Докато продължавате пътуването си, не пропускайте възможността да се насладите на естествената красота на региона Пескара, с неговите величествени планини и спиращи дъха национални паркове. Разгледайте туристически пътеки, отдайте се на дейности на открито и прегърнете спокойствието на този непокътнат регион.

Нито едно пътешествие в Италия не би било пълно без да се насладите на автентична италианска кухня, а Болоня е идеалното място да направите точно това. Известна като кулинарната столица на Италия, Болоня предлага кулинарно изживяване като никой друг. От традиционни ястия с паста до апетитен сладолед, вашите вкусови рецептори ще ви благодарят.

Накрая се впуснете в нереалната природа на хълмовете Просеко, където ви очакват хълмисти лозя и очарователни села. Този живописен регион е известен със своето пенливо вино и посещението на местна винарна е задължително.

Със създадени спомени и удовлетворено чувство за пътешествие, вашето приключение в Източна Италия завършва с посещение на завладяващите градове Тревизо или Венеция, където можете да размишлявате върху невероятното пътуване, което сте преживели.

Така че, започнете да планирате пътуването си до Източна Италия и се пригответе за едно незабравимо приключение, изпълнено със зашеметяващи пейзажи, богато културно наследство и автентични италиански преживявания. Пригответе се да тръгнете на път и да откриете най-доброто от Източна Италия, от юг на север!

eastern italy road trip

Пътувайте до зашеметяващия регион на Югоизточна Италия и започнете пътуването си в Източна Италия в очарователния град Бари. Бари е най-добрата отправна точка за това пътуване, тъй като има много нискотарифни полети от цяла Европа. Wizzair и Ryanair окупираха летището в Бари и можете да стигнете до там за 10-20 евро.
При кацане в Бари веднага ще почувствате топлия средиземноморски бриз и вълнението да се впуснете в ново приключение. Оттук направете кратко пътуване до крайбрежния град Полиняно а Маре, където ще бъдете посрещнати от спираща дъха гледка към Адриатическо море.
Polignano a Mare е скрит скъпоценен камък, който предлага перфектна комбинация от естествена красота и древен чар. Докато изследвате тесните калдъръмени улички и се любувате на цветните къщи, накацали върху скали, ще се почувствате сякаш сте се върнали назад във времето. Не забравяйте да посетите емблематичната тераса на плажа, която предлага панорамна гледка към искрящите тюркоазени води отдолу.
В това живописно градче ще имате възможност да опитате и традиционна италианска кухня. Отдайте се на вкусни ястия с морски дарове в един от многото крайбрежни ресторанти, където можете да се насладите на пресен улов на деня, докато се наслаждавате на лекия морски бриз.
След ден на проучване, отпуснете се на един от пясъчните плажове на града или се потопете в кристално чистите води. Polignano a Mare наистина въплъщава спокойния средиземноморски начин на живот, където времето сякаш се забавя и грижите изчезват.
Докато слънцето залязва над Адриатическо море, намерете уютно място в някое от очарователните кафенета и отпийте чаша местно вино. Гледайте как градът оживява с жизнена енергия, както местните жители, така и туристите се събират, за да отпразнуват красотата на това очарователно място.
Вашият полет до Бари и проучването на Полиняно а Маре ще бъде идеалното начало на вашето пътешествие в Източна Италия. За да бъде престоят ви още по добър вижте нашият списък с най-добрите хотели в Бари.

Пригответе се да продължите пътуването си през разнообразните и завладяващи региони на Източна Италия, докато ние разкриваме още повече скрити скъпоценни камъни и незабравими преживявания.

Cheap Flights to Бари

Изходна точка - дестинацияЗаминаване вВръщане вНамерете билети
ТиранаБари15 май 202419 май 2024Buy from 39
КатанияБари22 май 202423 май 2024Buy from 40
РимБари14 юни 202415 юни 2024Buy from 41
БолоняБари21 май 202423 май 2024Buy from 51
МиланоБари4 май 20248 май 2024Buy from 53
СофияБари17 май 202421 май 2024Buy from 57
МалтаБари11 май 202412 май 2024Buy from 71
ТриестБари22 май 202426 май 2024Buy from 71
ПознанБари12 май 202414 май 2024Buy from 75
ВенецияБари9 май 202411 май 2024Buy from 94
italy road trip

Разходка по крайбрежния район на Таранто и почивка на плажа

Докато продължавате пътуването си през Югоизточна Италия, не забравяйте да включите спирка в красивия крайбрежен район на Таранто. Искахме да започнем нашето пътуване с няколко дни слънчеви бани близо до морето. Със своите кристално чисти води и девствени плажове, този район е идеален за така необходимата почивка след това. Прекарайте дните си в слънчеви бани на пясъчния бряг, като се освежавате в морето и се наслаждавате на крайбрежния бриз. Живописните гледки и спокойната атмосфера със сигурност ще направят тази част от вашето пътуване незабравима. Така че опаковайте най-важното за плажа и се пригответе да се отпуснете в крайбрежния рай на Североизточна Италия.

eastern italy beach holiday

Отдавайки се на културата и историята на Матера

Когато пътувате до Югоизточна Италия, не пропускайте шанса да се потопите в богатата култура и история на Матера. Този древен град, разположен в Североизточна Италия, е известен със своите очарователни пещерни жилища, наречени Саси. Разгледайте криволичещите улици и улички, възхитете се от сложната скална архитектура и научете за легендарното минало на града. Посетете Palombaro Lungo (Катедралата на водата) – тази масивна цистерна, издълбана от туфа, е върхът на неолитната традиция в Матера, свързана с устройствата за събиране на дъждовна вода. Също така е много готино (буквално и метафорично) да се мотаеш през горещите летни дни.
Независимо дали посещавате историческите църкви, възхищавате се на спиращите дъха гледки от Чивита или просто се потопите в оживената атмосфера, Матера със сигурност ще остави траен отпечатък във вашето пътешествие из Източна Италия.

Хотели в Матера

Възхитете се на естествената красота на региона Пескара

Докато продължавате пътуването си през Източна Италия, не забравяйте да включите посещение на спиращия дъха регион Пескара. Преминавайки от южната част на Италия на север ще забележите постепенна промяна в природата. Югът е малко по-сух и подобен на пустиня, с по-малко растителност, докато северът е много по-зелен и покрит с растения и дървета. Регион Пескара е, когато започнете да забелязвате този фин преход.
Сгушен между зашеметяващото Адриатическо море и величествените Апенински планини, този район е известен със своята вдъхновяваща природна красота. Потопете се в живописните пейзажи, от хълмистите хълмове, осеяни с лозя, до девствените плажове с тюркоазени води. Направете си приятни разходки по крайбрежието, разходете се сред тучната зеленина или просто се насладете на спокойствието на този недокоснат рай. Полюбувайте се на завладяващите залези и оставете естествената красота на региона Пескара да ви остави в страхопочитание.

Дегустация на автентична италианска кухня в Болоня

Подгответе вкусовите си рецептори за кулинарно приключение в Болоня, гастрономическата столица на Италия. От апетитни тестени ястия като tagliatelle al ragù до божествено сушени меса като мортадела, Болоня е рай за любителите на храната. Не пропускайте шанса да опитате прочутия сос Болонезе, познат като ragù alla bolognese, който се съчетава перфектно с прясно приготвена паста. Когато имате нужда от почивка от цялата вкусна храна, разходете се по историческите улици на Болоня и разгледайте емблематичните забележителности на града. И разбира се, никое посещение в Болоня не би било пълно без да опитате прочутия сладолед в града. Отдайте се на вкусовете на шамфъстък, страчиатела и лешник, докато се наслаждавате на всяка вкусна хапка. Така че елате гладни и се пригответе да зарадвате вкусовите си рецептори с автентичната италианска кухня на Болоня.

Хотели в района Prosecco Hills

Да се впуснете в нереалната природа на Prosecco Hills

Пригответе се да бъдете пленени от нереалната красота на Prosecco Hills. Докато шофирате през хълмистите хълмове, покрити с лозя, ще се почувствате сякаш сте попаднали в перфектна пощенска картичка. Отделете време да разгледате очарователните градове и посетете местни винарни, за да опитате някои от прочутото в региона вино Prosecco. Разходете се или карайте велосипед през лозята, потапяйки се в зашеметяващите пейзажи. Хълмовете Просеко ще ви оставят във възторг със спиращите дъха гледки и спокойната атмосфера на този рай за любителите на виното. Подгответе фотоапарата си, за да заснемете магията на това нереално природно чудо. Ще се почувствате като в компютърна симулация. Много от изгледите са толкова безупречни, че бихте ги сбъркали със създаването на изкуствен интелект (AI). Регионът е известен не само със зашеметяващите си пейзажи, но и с богатата си история и култура. Разходете се из тесните улички на Conegliano или Valdobbiadene, където ще намерите красиви средновековни сгради и очарователни местни магазини. Отдайте се на вкусната регионална кухня, съчетавайки я с чаша Prosecco за най-доброто гастрономическо изживяване. Не забравяйте да посетите някоя от местните винарни, където можете да научите за процеса на производство на вино и дори да участвате в дегустация. Независимо дали сте ценител на виното или просто любител на естествената красота, Prosecco Hills със сигурност ще плени сърцето ви и ще ви накара да се върнете за още. Пригответе се да се впуснете в едно незабравимо пътешествие из нереалната природа на Prosecco Hills.

Cheap Flights from Венеция

ДестинацияЗаминаване вНамерете билети
Париж9 октомври 2024Tickets from 15
Тирана9 юни 2024Tickets from 16
Лион8 октомври 2024Tickets from 17
Ница26 октомври 2024Tickets from 17
Палермо28 май 2024Tickets from 20
Катания28 май 2024Tickets from 20
Букурещ29 май 2024Tickets from 20
Виена9 май 2024Tickets from 22
Барселона14 май 2024Tickets from 22
Вилнюс8 май 2024Tickets from 22

Посещение и обратен полет от Тревизо или Венеция

След едно невероятно пътешествие из Източна Италия е време да се сбогуваме с този красив регион. Докато приключвате пътуването си, помислете дали да не спрете в Тревизо или Венеция, преди да хванете полета си обратно у дома. Тревизо е очарователен град, известен със своите канали, средновековна архитектура и вкусна местна кухня. Разгледайте калдъръмените улици, посетете историческите църкви и се отдайте на последно италианско ястие. Като алтернатива се отправете към Венеция и изживейте магията на плаващия град. Разходете се с гондола по каналите, посетете емблематичния площад Сан Марко и се потопете в уникалната атмосфера на тази пленителна дестинация. Кажете, че идвате в Източна Италия със стил, докато се потапяте в красотата и историята на Тревизо или Венеция преди вашето заминаване.

Бих казал, че Тревизо е по-евтиният вариант, защото летището му също се оперира предимно от нискотарифни авиокомпании. Освен това не е толкова претъпкан като Венеция и има много интересни забележителности за разглеждане.

В заключение едно пътешествие през Източна Италия предлага разнообразно и незабравимо изживяване. От зашеметяващите крайбрежни райони на Таранто и Полиняно а Маре до културните съкровища на Матера и естествената красота на регион Пескара, има по нещо за всеки пътник. Отдайте се на вкусната кухня на Болоня и бъдете хипнотизирани от нереалните пейзажи на хълмовете Просеко. И не забравяйте да се потопите в историята и очарованието на Тревизо или Венеция, преди да се сбогувате с този невероятен регион. Пригответе се за приключение, което ще ви остави трайни спомени от чудесата на Източна Италия.

Споделете в социалните медии

Did you discover your next destination?

Follow me on social media for more inspiring places for your next trip.

Открихте ли следващата си дестинация?

Последвайте ме в социалните медии за още вдъхновяващи места за следващото ви пътуване.

error: Alert: Content is protected !!